02 321 66 44    08-20MKALEN

Актуелно

ЗАПОЧНА МАСОВНА АКЦИЈА ЗА ГЕНЕРАЛНО ЧИСТЕЊЕ НА СКОПЈЕ

Во текот на денешниот ден екипите на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје во соработка со Градот Скопје, скопските општини и јавното претпријатие „Паркови и Зеленило започнаа ма..

14.08.2018 13:17

КОМУНАЛНА ХИГИЕНА“ ИЗВРШИ ПЕРЕЊЕ, ДЕЗИНФЕКЦИЈА И ЗАМЕНА НА КОНТЕЈНЕРИТЕ ВО ПЕТ СКОПСКИ ОПШТИНИ

Во текот на изминатите неколку седмици, екипите на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје реализираа акција за перење и дезинфекција на контејнерите за исфрлање на комуналниот отп..

06.08.2018 13:19

ЧИСТЕЊЕ НА СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНИОТ ЦЕНТАР „МАТКА“ ВО ПРЕСРЕТ НА ЕВРОПСКОТО КАЈАКАРСКО ПРВЕНСТВО

Во пресрет на Европското првенство во кајак што во периодот од 28 јули до 5 август 2018, се одржува во спортско-рекреативниот центар „Матка“, екипите на ЈП „Комунална хиг..

29.07.2018 12:32

 

ЗАПОЧНА ПЕРЕЊЕ, ДЕЗИНФЕКЦИЈА И ЗАМЕНА НА КОНТЕЈНЕРИТЕ ВО ОПШТИНАТА ЃОРЧЕ ПЕТРОВ

Во текот на денешниот ден, во општината Ѓорче Петров, екипите на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје започнаа акција за перење и дезинфекција на сите поставени контејнери за ис..

19.07.2018 11:46

УШТЕ ЕДНА АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА КЛИНИЧКИОТ ЦЕНТАР ВО СКОПЈЕ

Во текот на денешниот ден, екипите на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје започнаа уште една акција за чистење на просторот во Клиничкиот центар „Мајка Тереза“ во Скопје...

13.07.2018 11:23

СТРАТЕГИЈА ЗА СПРАВУВАЊЕ СО НЕПРАВИЛНОТО ОДЛОЖУВАЊЕ НА КАБАСТИОТ ОТПАД ВО ГРАДОТ СКОПЈЕ

Во текот на денешниот ден, директорот на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје, Абдусамед Шабани, одржа прес-конференција во Центарот за селекција на отпадот во Карпош, во чиишто..

12.07.2018 12:33

 

ЈП „Комунална хигиена“-Скопје се стекна со Сертификат MKC EN ISO 9001:2015

Директорот на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје, Абдусамед Шабани, со задоволство ја информира јавноста дека на 19.06. 2018 година, Претпријатието се стекна со меѓународен ..

05.07.2018 13:16

ЈП „КОМУНАЛНА ХИГИЕНА“ УЧЕСТВУВА ВО УРЕДУВАЊЕТО НА ПРОСТОРОТ ВО ЗООЛОШКАТА ГРАДИНА ВО СКОПЈЕ

Во текот на изминатите два дена, екипите на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје учествуваа во акцијата за уредување на просторот во Зоолошката градина, организирана од Градот С..

03.07.2018 14:05

ЗАПОЧНУВА ДА ФУНКЦИОНИРА ЦЕНТАРОТ ЗА СЕЛЕКЦИЈА НА ОТПАДОТ ВО ОПШТИНАТА КАРПОШ

Во текот на денешниот ден, директорот на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје, Абдусамед Шабани и градоначалникот на Градот Скопје, Петре Шилегов, одржаа прес-конференција во Це..

25.06.2018 14:07

 

Директорот на ЈП Комунална Хигиена - Скопје, Абдусамед Шабани

По завршувањето на Светиот месец на постот Рамазан, директорот на ЈП „Комунална Хигиена" - Скопје, Абдусамед Шабани, на сите верници од исламската вероисповед им го чести..

14.06.2018 12:54

АКЦИЈА ЗА ГЕНЕРАЛНО ЧИСТЕЊЕ НА СПОРТСКО-РЕКРЕАТИВНИОТ ЦЕНТАР „МАТКА“

Во координација со општината Сарај, екипите на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје денеска спроведоа акција за генерално чистење на спортско-рекреативниот центар „Матка“. ..

12.06.2018 14:49

ЈП „КОМУНАЛНА ХИГИЕНА“-СКОПЈЕ ИНТЕРВЕНИРАШЕ ВО РАСЧИСТУВАЊЕ НА СКОПСКИТЕ УЛИЦИ ПО ОБИЛНИТЕ ДОЖДОВИ

По обилните дождови и невремето што попладнево го зафати главниот град, екипите на ЈП „Комунална хигиена“ –Скопје со вонредни активности интервенираа во расчистување и са..

09.06.2018 19:45

УСЛУГИ

 

Собирање на комунален отпад

Собирањето на комуналниот отпад има директно влијание во зачувувањето на урбаната животна средина од аспект на санитарно и еколошко значење.
 

Повеќе

 

Чистење на јавните сообраќајни површини

Чистењето на јавните сообраќајни површини подразбира одржување на јавната комунална хигиена - метење и миење, како и празнење на корпите за отпадоци.

Повеќе

Селектирањето  на  употребливите  состојки  на  комуналниот  отпад  на местото  на  неговото создавање -  примарната  селекција,  битно  придонесува  за квалитетот  на  урбаното  живеење и намалувањето         на  вкупните  количини  отпад,  носи  економско- финансиски  бенефити  и  ја  зголемува  свеста  и одговорноста  на  создавачите  на  отпад  и  давателите    на услуги.

Повеќе

 

Собирање на кабаст отпад и градежен шут

Собирањето на кабастиот отпад и градежниот шут има директно влијание во зачувувањето на урбаната животна средина од аспект на санитарно и еколошко значење.

Повеќе

  Во соработка со градот Скопје, ЈП Комунална хигиена“ од 2007 година го спроведува Проектот за третман на бездомните кучиња според принципите за хуман третман на животните - ЦНР програма (catchneuterrelease – „залови, стерилизирај, врати“), осмислена од Светската асоцијација за заштита на животни (WSPA) и Кралското здружение за заштита на животните на Велика Британија (RSPCA). Оваа Програма е поддржана од Светската здравствена организација. (WHO), а одобрена од Советот на Град Скопје.
Повеќе

 

Третман на фекални води

Бидејќи во Скопје се уште постојат објекти на физички и правни лица што не се опфатени со системот на канализациска мрежа, ние вршиме чистење на фекалии и фекални води.

Повеќе

 

Носење вода на физички и правни лица

По ука/ана потреба ЈП КХС ги опслужува физичките и правните лица со носење вода за пиење во случаи кога тоа е неопходно за задоволување на потребите.

Повеќе

 

 

 

 

Повеќе

Мапа на покриеност на територијата на град Скопје

Соопштенија, актиновсти и настани, контакт информации за секторите и реоните на КХС на град Скопје, онлајн формулари за пријави на проблеми и база на најчесто поставувани прашања.

Соопштенија

Соопштенија, активности и настани по реони

Контакт информации

Контакт информации за секторите и реоните на КХС

Пријавете проблем

Онлајн формулар за пријава на проблем

Најчесто поставувани прашања

База со најчесто поставувани прашања.

ПЛАЌАЈТЕ СМЕТКА ОНЛАЈН

Регистрирајте се во нашиот систем на корисници и плаќајте ги вашите сметки онлајн.

Изберете една од понудените опции

Изберете вид на корисник и пополнете го формуларот за регистрација на корисници

Доколку веќе имате отворено сметка најавете се во системот со притискање на копчето "Најави се" во делот за Регистриран корисник.

ЈАС СУМ ВЕЌЕ РЕГИСТРИРАН КОРИСНИК

Најави се
РЕГИСТРАЦИЈА НА КОРИСНИК

Регистрирај се

Управување со отпад

Управување со отпад е процес на собирање, транспорт, процесуирање, рециклирање и одложување на отпадни материи, особено на оние кои се произведени со човечки активности, а се со цел намалување на нивното влијание на човечкото здравје, изглед и хигиена на животната средина. Во последните неколку децении се поголема е тенденцијата како основни цели на управување со отпадот да се сметаат и неговите влијанија на природната средина, како и на можностите за добивање на извори на нови суровини од отпадот.

АНКЕТА

Дали сметате дека постојните метални контејнери од 1,1 м3 треба да бидат заменети со пластични контејнери од ист волумен за селектирање на комуналниот отпад?

Да

Не