02 321 66 44    08-20MKALEN

Актуелно

АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ ДИВА ДЕПОНИЈА ВО ОПШТИНАТА САРАЈ

ЈП „Комунална хигиена“- Скопје денес спроведе акција за чистење огромна дива депонија лоцирана во близина на изворот Рашче, во скопската општина Сарај. ..

01.12.2018 19:23

Расчистена уште една дива депонија!

Екипите на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје во текот на денешниот ден расчистија уште една дива депонија ...

29.11.2018 13:31

Еко-манифестација во ООУ „Димитар Поп Георгиев Беровски“

Секогаш сме тука за да ги едуцираме најмладите!..

28.11.2018 11:34

 

ДА ПРЕСТАНЕ ПАЛЕЊЕТО И УНИШТУВАЊЕТО НА КОНТЕЈНЕРИТЕ!

Во првите десет месеци од годинава, на улиците на градот Скопје се целосно запалени вкупно 66 контејнери за собирање на отпадот. ..

19.11.2018 12:13

КАБАСТИОТ ОТПАД НЕ СМЕЕ ДА СЕ ИСФРЛА НА ЈАВНИ ПОВРШИНИ!

ЈП „Комунална хигиена“ апелира до граѓаните на градот Скопје кабастиот отпад - стариот мебел, електронските и електричните апарати - да престанат да ги одлагаат на јавни ..

19.11.2018 12:10

ДИРЕКТОРОТ ШАБАНИ СЕ СРЕТНА СО ЕНА МИТРЕВСКА

Младата Ена Митревска, вработена во ЈП „Комунална хигиена“-Скопје, е членка на групата танчери со Даунов синдром коишто како дел од македонската пара-денс репрезентација ..

14.11.2018 14:40

 

ДИРЕКТОРОТ АБДУСАМЕД ШАБАНИ ВО ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА БОРДО

Директорот на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје, Абдусамед Шабани, во периодот 7-9 ноември 2018 година, беше во официјална посета на градот Бордо, Република Франција...

10.11.2018 11:48

ОБУКА НА ВРАБОТЕНИТЕ ВО СЕКТОРИТЕ ЈАВНА И ИНДИВИДУАЛНА КОМУНАЛНА ХИГИЕНА

Во насока на спроведување на препораките од работната посета на скопскиот градоначалник, Петре Шилегов, на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје, во текот на изминатата недела бе..

09.11.2018 12:20

СКОПСКИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК ПЕТРЕ ШИЛЕГОВ ВО РАБОТНА ПОСЕТА НА ЈП „КОМУНАЛНА ХИГИЕНА“-СКОПЈЕ

Градоначалникот на Градот Скопје, Петре Шилегов, во текот на денешниот ден реализираше работна посета на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје. ..

02.11.2018 13:03

 

ЈП „Комунална хигиена“-Скопје расчисти 3060 кубни метри отпад од диви депонии во период од една година

На територијата на градот Скопје секојдневно се создаваат диви депонии како резултат на неправилното одлагање на отпадот на јавни површини од страна на граѓаните...

30.10.2018 14:15

JП „КОМУНАЛНА ХИГИЕНА“ И „ВОЛОНТЕРСКИ ЦЕНТАР СКОПЈЕ“ ПОТПИШАА МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА

Директорот на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје, Абдусамед Шабани, и директорот на Здружението за волонтеризам „Волонтерски центар Скопје“, Никола Станкоски, денеска потпишаа..

26.10.2018 10:32

КОРЕКТНО ИНФОРМИРАЊЕ НА ЈАВНОСТА ЗА АКТИВНОСТИТЕ НА ЈП „КОМУНАЛНА ХИГИЕНА“-СКОПЈЕ

Директорот на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје, Абдусамед Шабани, го демантира написот објавен на 24.10.2018, на порталот skopjeinfo.mk, под насловот „Скопска салата“, каде ..

25.10.2018 10:04

УСЛУГИ

 

Собирање на комунален отпад

Собирањето на комуналниот отпад има директно влијание во зачувувањето на урбаната животна средина од аспект на санитарно и еколошко значење.
 

Повеќе

 

Чистење на јавните сообраќајни површини

Чистењето на јавните сообраќајни површини подразбира одржување на јавната комунална хигиена - метење и миење, како и празнење на корпите за отпадоци.

Повеќе

Селектирањето  на  употребливите  состојки  на  комуналниот  отпад  на местото  на  неговото создавање -  примарната  селекција,  битно  придонесува  за квалитетот  на  урбаното  живеење и намалувањето         на  вкупните  количини  отпад,  носи  економско- финансиски  бенефити  и  ја  зголемува  свеста  и одговорноста  на  создавачите  на  отпад  и  давателите    на услуги.

Повеќе

 

Собирање на кабаст отпад и градежен шут

Собирањето на кабастиот отпад и градежниот шут има директно влијание во зачувувањето на урбаната животна средина од аспект на санитарно и еколошко значење.

Повеќе

  Во соработка со градот Скопје, ЈП Комунална хигиена“ од 2007 година го спроведува Проектот за третман на бездомните кучиња според принципите за хуман третман на животните - ЦНР програма (catchneuterrelease – „залови, стерилизирај, врати“), осмислена од Светската асоцијација за заштита на животни (WSPA) и Кралското здружение за заштита на животните на Велика Британија (RSPCA). Оваа Програма е поддржана од Светската здравствена организација. (WHO), а одобрена од Советот на Град Скопје.
Повеќе

 

Третман на фекални води

Бидејќи во Скопје се уште постојат објекти на физички и правни лица што не се опфатени со системот на канализациска мрежа, ние вршиме чистење на фекалии и фекални води.

Повеќе

 

Носење вода на физички и правни лица

По ука/ана потреба ЈП КХС ги опслужува физичките и правните лица со носење вода за пиење во случаи кога тоа е неопходно за задоволување на потребите.

Повеќе

 

 

 

 

Повеќе

Мапа на покриеност на територијата на град Скопје

Соопштенија, актиновсти и настани, контакт информации за секторите и реоните на КХС на град Скопје, онлајн формулари за пријави на проблеми и база на најчесто поставувани прашања.

Соопштенија

Соопштенија, активности и настани по реони

Контакт информации

Контакт информации за секторите и реоните на КХС

Пријавете проблем

Онлајн формулар за пријава на проблем

Најчесто поставувани прашања

База со најчесто поставувани прашања.

ПЛАЌАЈТЕ СМЕТКА ОНЛАЈН

Регистрирајте се во нашиот систем на корисници и плаќајте ги вашите сметки онлајн.

Изберете една од понудените опции

Изберете вид на корисник и пополнете го формуларот за регистрација на корисници

Доколку веќе имате отворено сметка најавете се во системот со притискање на копчето "Најави се" во делот за Регистриран корисник.

ЈАС СУМ ВЕЌЕ РЕГИСТРИРАН КОРИСНИК

Најави се
РЕГИСТРАЦИЈА НА КОРИСНИК

Регистрирај се

Инсектициди

Инсектициди се хемикалии кои се користат против инсекти во сите нивни развојни фази. Инсектицидите се користат во земјоделието, медицината, индустриското производство, како и во домаќинствата. Се смета дека употребата на пестицидите е најголемиот фактор за зголемување на земјоделското производство во дваесеттиот век.

АНКЕТА

Дали сметате дека постојните метални контејнери од 1,1 м3 треба да бидат заменети со пластични контејнери од ист волумен за селектирање на комуналниот отпад?

Да

Не