02 321 66 44    08-20MKALEN
Почетна     Историјат     Службата за хуман третман на бездомните животни

Службата за хуман третман на бездомните животни

Една од поновите служби, кои се формирани во рамките на КХС е и „Службата за хуман третман на бездомните животни“.

Една од поновите служби, кои се формирани во рамките на КХС е и „Службата за хуман третман на бездомните животни“. Опремена како и многу други слични служби во останатите светски градови и работејќи според утврдена програма, за која највисоки оценки даде и „Британскиото Кралско здружение за заштита на животните“, службата згрижува бездомни животни во стационар направен на територијата на старата депонија Вардариште.

Покрај задолжителниот медицински третман и нега, пред нивното враќање во природната средина, животните можат да бидат пронајдени од нивните сопственици (во случај да се изгубени или заталкани) или посвоени од заинтересирани граѓани.

14.07.2010, 15:42 | 213 прегледи