ЈП Комунална Хигиена - Скопје

  / Вести / УШТЕ ЕДНА АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА КЛИНИЧКИОТ ЦЕНТАР ВО СКОПЈЕ

УШТЕ ЕДНА АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА КЛИНИЧКИОТ ЦЕНТАР ВО СКОПЈЕ

 

УШТЕ ЕДНА АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА КЛИНИЧКИОТ ЦЕНТАР ВО СКОПЈЕ

 

Во текот на денешниот ден, екипите на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје започнаа уште една акција за чистење на просторот во Клиничкиот центар „Мајка Тереза“ во Скопје.

Во текот на денешниот ден, екипите на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје започнаа уште една акција за чистење на просторот во Клиничкиот центар „Мајка Тереза“ во Скопје.

Во акцијата учествуваат 40 работници на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје, додека од механизацијата се употребуваат една автоцистерна, едно специјално комунално возило – метлачка, едно специјално комунално возило – ветеранка и едно специјално комунално возило - кипер.

  „ЈП „Комунална хигиена“-Скопје нема обврска да го одржува Клиничкиот центар, но поради нашата совест и грижа за граѓаните што секојдневно и во голем број го користат овој простор, ние планираме и понатаму да излегуваме во пресрет на нивните потреби и да помогнеме да се зголеми нивото на хигиената во Центарот, во координација со Градот Скопје и останатите јавни претпријатија - „Паркови и зеленило“, „Градски паркинг“ и „Улици и патишта“ - изјави директорот на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје, Абдусамед Шабани.

 Акцијата за генерално чистење на Клиничкиот центар „Мајка Тереза“ ќе продолжи и во текот на утрешниот ден.

[ петок, 13 јули 2018 ] [ 1459 ]

 

Вести

Back to top
Close Offcanvas Sidebar