02 321 66 44    08-20MKALEN
Почетна     Вести     АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ ДИВА ДЕПОНИЈА ВО ОПШТИНАТА САРАЈ

АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ ДИВА ДЕПОНИЈА ВО ОПШТИНАТА САРАЈ

ЈП „Комунална хигиена“- Скопје денес спроведе акција за чистење огромна дива депонија лоцирана во близина на изворот Рашче, во скопската општина Сарај.

ЈП „Комунална хигиена“- Скопје денес спроведе акција за чистење огромна дива депонија лоцирана во близина на изворот Рашче, во скопската општина Сарај. Во рамките на акцијата се подигнати и транспортирани приближно 350 кубни метри мешан комунален отпад, кабаст отпад и градежен шут, а активностите ќе продолжат и во текот на наредните денови, сè додека локацијата не биде исчистена во целост. На акцијата присуствуваше и градоначалникот на општината Сарај, Блерим Беџети.

01.12.2018, 19:23 | 1214 прегледи