02 321 66 44    08-20MKALEN
Почетна     Вести     ЗАПАЛЕНИ ДЕСЕТ КОНТЕЈНЕРИ ВО ПРАЗНИЧНИТЕ ДЕНОВИ

ЗАПАЛЕНИ ДЕСЕТ КОНТЕЈНЕРИ ВО ПРАЗНИЧНИТЕ ДЕНОВИ

За време на новогодишните празници, вкупно десет садови за собирање на комуналниот отпад на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје беа запалени и уништени во целост.

За време на новогодишните празници, вкупно десет садови за собирање на комуналниот отпад на ЈП Комунална хигиена“-Скопје беа запалени и уништени во целост.

Најголемиот дел од запалените контејнери се наоѓаа на булеварот  Партизански одреди, во општината Карпош, а дел беа поставени на улицата Јане Лукроски, во општината Гази Баба, каде што е опожарен и еден специјален контејнер-ѕвоно, наменет за селекција на стакло. 

Со овие постапки се нанесува голема финансиска штета на Претпријатието, но и се создаваат проблеми при одлагањето и собирањето на комуналниот отпад во градот. Апелираме граѓаните да престанат со уништувањето на опремата на ЈП Комунална хигиена“-Скопје и совесно да го одлагаат својот отпад, за нашите екипи да можат навремено да ги извршуваат своите работни обврски согласно Оперативната програма за работа.

03.01.2019, 14:11 | 1072 прегледи