ЈП Комунална Хигиена - Скопје

  / Вести / МАСОВНА АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ЈАДРАНСКАТА МАГИСТРАЛА ВО НАСЕЛБАТА ВИЗБЕГОВО

МАСОВНА АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ЈАДРАНСКАТА МАГИСТРАЛА ВО НАСЕЛБАТА ВИЗБЕГОВО

 

МАСОВНА АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ЈАДРАНСКАТА МАГИСТРАЛА ВО НАСЕЛБАТА ВИЗБЕГОВО

 

Во текот на денешниот ден, екипите на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје започнаа акција за генерално чистење на Јадранската магистрала во скопската населба Визбегово. Акцијата се одвива на потегот од Словенечка кон Момин поток, а во нејзината реализација се ангажирани 35 работници на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје, додека од механизацијата се употребуваат специјални комунални возила - патарки, метларки и кипери. Поради поволните временски услови, се спроведува и машинско миење на Јадранската магистрала со автоцистерна.

Акцијата ќе продолжи во текот на целиот викенд, а во неа земаа учество и екипи на ЈП „Паркови и зеленило“ и ЈП „Улици и патишта“.

 

[ сабота, 16 март 2019 ] [ 1522 ]

 

Вести

Back to top
Close Offcanvas Sidebar