ЈП Комунална Хигиена - Скопје

  / Вести / ОТСТРАНЕТИ 150 КУБНИ МЕТРИ ОТПАД ВО АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ ДИВИ ДЕПОНИИ ВО АЕРОДРОМ И КИСЕЛА ВОДА

ОТСТРАНЕТИ 150 КУБНИ МЕТРИ ОТПАД ВО АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ ДИВИ ДЕПОНИИ ВО АЕРОДРОМ И КИСЕЛА ВОДА

 

 ОТСТРАНЕТИ 150 КУБНИ МЕТРИ ОТПАД ВО АКЦИЈА  ЗА ЧИСТЕЊЕ ДИВИ ДЕПОНИИ ВО АЕРОДРОМ И КИСЕЛА ВОДА

 

Екипите на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје денеска спроведоа акција за расчистување диви депонии лоцирани во населбата Горно Лисиче, на граничниот реон меѓу општините Аеродром и Кисела Вода. Во рамките на акцијата се подигнати и транспортирани приближно 150 кубни метри комунален, градежен и кабаст отпад, а активностите ќе продолжат и во текот на утрешниот ден. При расчистувањето на дивите депонии се употребуваат специјалните комунални возила: втоварувач, кипер, полуприколка и камион.

 

 

[ четврток, 02 мај 2019 ] [ 1400 ]

 

Вести

Back to top
Close Offcanvas Sidebar