ЈП Комунална Хигиена - Скопје

  / Вести / ЕСЕНСКА АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ОПШТИНАТА КАРПОШ

ЕСЕНСКА АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ОПШТИНАТА КАРПОШ

 

ЕСЕНСКА АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ОПШТИНАТА КАРПОШ

 

ЈП „Комунална хигиена“-Скопје во текот на денешниот ден спроведува акција за генерално чистење на скопската општина Карпош. Во реализацијата на активностите се ангажирани 30 работници на терен, додека од механизацијата се употребуваат три автоцистерни, три специјални комунални возила - метларки и едно специјално комунално возило - патарка. Во рамките на акцијата, екипите на Претпријатието ќе извршат рачно и машинско метење и миење на главните и на општинските улици, како и расчистување на дивите депонии во оваа скопска  општина.

Почетокот на активностите го означија помошник-директорот на ЈП „Комунална хигиена“-Скопје, Кемал Муслиу и градоначалникот на општината Карпош, Стефан Богоев. 

 

[ петок, 27 септември 2019 ] [ 1174 ]

 

Вести

Back to top
Close Offcanvas Sidebar