02 321 66 44    08-20MKALEN
Почетна     Вести     ЧЕСТИТ РАМАЗАН БАЈРАМ

ЧЕСТИТ РАМАЗАН БАЈРАМ

Овој голем празник што ги промовира универзалните човечки вредности, нека помине во духот на вербата и разбирањето меѓу луѓето. Ви посакувам да го прославите во мир и радост, а секој од нас да ги почувствува среќата и спокојството што ги носат добрите и благородни дела. Во ова наше општество, богато со различни традиции, да останеме на патот што нè води кон разбирање и почит, подготвени да го негуваме духот на толеранцијата во сите сфери на животот.

Ви упатувам најискрени честитки со желби за добро здравје, среќа и бериќет и ви посакувам овие бајрамски празнични денови да ги поминете во кругот на семејството и најблиските.

Абдусамед Шабани, директор на ЈПКХС

24.05.2020, 06:14 | 560 прегледи