ЈП Комунална Хигиена - Скопје

  / Едукација / Токсичен отпад

Токсичен отпад

 

Токсичен отпад е отпаден материјал, често во хемиски облик, кој може да предизвика смрт или да повреди живо битие. Токсичниот отпад обично се создава како производ на индустриско производство, но може да настане и како последица на активности на градски, земјоделски, воени, здравствени установи, на радиоактивни извори, и на лесна индрустрија како што е хемиското чистење на пример. Токсините инаку обично се испуштаат во вода, воздух или земја.
[ среда, 29 ноември 2017 ] [ 1656 ]

 
Back to top
Close Offcanvas Sidebar